Gala premiilor judeţene pentru excelenţă în educaţie
Vineri, 14 decembrie 2018, începând cu ora 17: 00, în amfiteatrul Școlii Sanitare „Sanity”, Sindicatul Liber din Învățământ (SLI), filiala Bacău, a organizat prima ediție a „Galei premiilor județene pentru excelență în educație”.
O manifestare care şi-a propus, în primul rând, să arate importanţa deosebită pe care a avut-o şcoala românească în întregirea neamului, dar şi în menţinerea unicităţii acestui popor, la An Centenar. O inițiativă ce se vrea a fi un simbol de apreciere faţă de cei care lucrează în sistemul de educaţie românesc, un început de tradiţie prin care, de acum, an de an, vor fi sărbătoriți și premiați pilonii de susținere a unui sistem de învăţământ, valori pe care trebuie să le apreciem mai mult: dascălii. Cei care sunt pentru noi un model de urmat. Cei care au ales să transforme o meserie, într-o profesie sau într-un stil de viață. Au fost momente festive, emoționante, cu cei mai valoroși oameni de învățământ, din prezent, ai județului.
Premiile au fost acordate pe șase secțiuni: „Profesorul de nota 10”, „Profesorul care mă inspiră”, „Cel mai popular profesor”, „Profesorul care inovează”, „Profesorul care păstrează tradiţiile româneşti”, „Profesorul anului Bacău
Pe lângă aceste șase secțiuni, care au fost analizate de un juriu format din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bacău, un reprezentant al Sindicatului, dar din alt județ, un reprezentant al mediului universitar, un reprezentant al presei băcăuane, un reprezentant al mediului cultural din judetul Bacău, dar și câte un reprezentant al părinților și al elevilor, au mai fost acordate și alte premii surpriză: premiul publicului și trei premii speciale .
Au participat profesori din toate școlile băcăuane, inclusiv din județ, dar și invitații speciali: Inspectoratul Școlar Județean Bacău – prin toată conducerea sa, prof. Florin Lazăr, inspector general, și prof. Ida Vlad și Ana-Maria Egarmin, inspectori generali adjuncți, Consiliul Județean – reprezentat de vicepreședintele Silviu Pravăț, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău – prin prof. Gabriel Leahu, director, Universitatea „Vasile Alecsandri” – prin prof.univ.dr.ing. Dhc Valentin Nedeff, președintele Senatului.
A fost o seară a emoției, a bucuriei, a reunirii, a dăruirii, a Excelenței. Pe videoproiector s-au transmis și mesaje din partea președintelui Academiei Române, profesor doctor Aurel Pop, dar și a președintelui Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu.
De la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești au fost nominalizați profesorii: Cristina Aivănesei (la secțiunea „Profesorul care mă inspiră” sau „Profesorul model”) și Cautiș Paula (la secțiunea „Profesorul care inovează”), iar profesorul Dan Zaharia a primit premiul special și diploma de merit pentru lucrări relevante în domeniul educațional și managerial.
(sursa https://www.desteptarea.ro/gala-premiilor-judetene-pentru-excelenta-in-educatie/)

La Onești, Gala Învățământului și Sportului a răsplătit excelența
Vineri, 14 decembrie 2018, începând cu ora 17: 00 Casa de Cultură a Sindicatelor din Onești a găzduit Gala Învățământului și Sportului, ce a fost așteptată cu mult interes de către elevii, profesorii, sportivii și antrenorii oneșteni. Cu toții s-au bucurat că eforturile lor de a ajunge pe primele locuri la olimpiadele școlare naționale cât și la competițiile sportive sunt răsplătite cu prilejul acestei activități de către municipalitatea oneșteană.
Primul premiat al Galei a fost Claudiu Tînjală care s-a remarcat la Olimpiada Națională de Biologie, el fiind elev la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești (prof. îndrumător Gabriela Călin).
Foto: primar ing. Nicolae Gnatiuc, prof. Gabriela Călin, elevul Claudiu Tînjală, viceprimar Laura Abageru.
(sursa:https://www.desteptarea.ro/la-onesti-gala-invatamantului-si-sportului-a-rasplatit-excelenta/)

Premieră pentru Onești: Gala învățământului oneștean
Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 11:32 | Scris de Ziarul Ora 25

01.ev

Joi 20 decembrie, la Cinematograful Capitol din Onești, a avut loc un eveniment deosebit: prima Gală a învățământului oneștean. La inițiativa Primarului Laurențiu Neghină s-a aprobat acest proiect de hotărâre care permite premierea olimpicilor din Onești, dar și a cadrelor didactice care au pregătit elevii cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare la faza națională, în anul școlar 2011-2012.
Voință și dorință
Deși o parte din consilierii locali au încercat, într-o recentă ședință de Consiliu Local, boicotarea acestui proiect, datorită primarului Laurențiu Neghină și a altor 10 consilieri, inițiativa a reușit să devină realitate, astfel Oneștiul reușind premiera de a recunoaște într-un cadru festiv meritele elevilor și profesorilor din școlile oneștene.
„Este întradevăr un eveniment în premieră, ideea este mai veche, dar acum grație domnului inspector Ganea Emil am reușit s-o punem în practică. Anul acesta a fost un eveniment făcut mai în pripă însă, pentru anul viitor, sper ca noi să fim mai generoși, iar elevii și profesorii mai buni și mai mulți”, a declarat, primarul Oneștiului, Victor Laurențiu Neghină.

02.ev

Elevi și profesori premiați la Gala învățământului oneștean
În prezența inspectorului Ganea Emil și a primarului Laurențiu Neghină a avut loc decernarea premiilor de excelență în învățământul oneștean.
Elevii care au primit diplome de excelență, dar și premii în bani, la Gala învățământului oneștean, au fost recompensați pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele și concursurile școlare în faza națională 2011-2012. Aceștia au fost: Măgureanu Horia, Bleahu Andrei Ioan, Lucaciu Magda, Ciobanu Andreea, Marin Bianca Maria, Chenciu Ionuț, Dăscălescu Mihai, Brumă Mara, Huzum Laura, Coșa Diana, Agafiței Maria, Potârniche Petronela, Zaharia Maria, Uglea Cristopher, Ganea Diana, Basoc Adriana și Marcu Diana.
Profesorii care au coordonat elevii la aceste concursuri au fost și ei nominalizați pentru premii: Sorta Valentin, Sburlan Duța, Cautiș Petrică, Tutunea Marian, Cîrlan Maria-Magdalena, Mitrofan Cristina, Șorgot Virgil, Nemeș Mărioara, Pandelaș Mihaela, Vrânceanu Adina, Ciochină Victor, Grosu Monica, Comănescu Doina, Orândaru Maria, Basoc Lenuța, Aivănesei Cristina, Bârgăoanu Otilia, Țuțuianu Dan și Iancu Carmen.
Alături de aceștia, pe scenă au mai fost prezenți, pentru a primi diplome de merit, elevii și profesorii care au adus școlilor din care fac parte, diplome de participare la olimpiadele și concursurile naționale, aceștia fiind menționați și aplaudați deopotrivă.
Muzică, dans și colinde într-un spectacol de gală
În deschiderea galei, Corul ONESTIN, condus de preotul Adrian Țopa, a încântat publicul prezent cu o serie de colinde într-o interpretare de excepție, după care Cătălina Neghină a făcut trecerea la spectacolul oferit de elevii din școli și licee cu două melodii specifice perioadei de sărbători. Și, pentru că o asemenea gală avea nevoie de un spectacol pe măsură, pe scenă, sub prezentarea plină de dezinvoltură a talentatei Miruna Oprea, au urmat momente de dans, muzică, monolog și îndemânare prin care elevii talentați au reușit să convingă, încă o dată dacă mai era nevoie, că Oneștiul are o frumoasă pepinieră de talente.
În final, ca semn de mulțumire pentru inițiativa pe care a avut-o, primarul Laurențiu Neghină a primit și el, din partea inspectorului Ganea Emil, o diplomă de excelență și felicitările bine meritate, cu toții sperând ca sărbătorile ce vin să ne facă mai buni, mai înțelegători și, mai ales, mai aproape unnii de alţii.
***
NOTE
1.Tabel nominal cu elevii premiaţi la olimpiadele / concursurile şcolare finanţate de MECTS, faza naţională, 2011 – 2012

Nr. crt. Numele şi prenumele elevului Clasa Profesorul  coordonator Premiul obţinut Olimpiada / concursul
1 Ganea Diana – Elena a VI-a Comănescu Doina Premiu  special Olimpiada naţională  de limba română
a VI-a Comănescu DoinaOrîndaru Maria Premiu  special Concursul  na’ional interdisciplinar  de limba română şi matematică  „± Poezie”, Focşani
2 Basoc Adriana – Cristina a VII-a Basoc Lenuţa Premiu  special Concursul naţional de fizică „Evrika”
Iancu Gabi Premiu  special Concursul naţional de chimie „Raluca Ripan”
3 Resmeriţă Larisa a VIII-a Sbârcea Gheorghe Premiu  special Olimpiada naţională de geografie
4 Marcu Diana a VIII-a Aivănesei Cristina Premiu  special Concursul naţional de limba română „Ionel Teodoreanu” Iaşi

2. Programul artistic de la „Gala învăţământului oneştean” [fişier ataşat]
Realizatori program:
PROF. CAUTIŞ PAULA,  consilier educativ, ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ONEŞTI
PROF. STICLARU DANA,  consilier educativ, COLEGIUL NŢIONAL “DIMITRIE CANTEMIR ”ONEŞTI
PROF. JUPENSCHI CONSTANTIN,  consilier educativ, COLEGIUL NŢIONAL “GRIGORE MOISIL”