Premieră pentru Onești: Gala învățământului oneștean
Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 11:32 | Scris de Ziarul Ora 25

01.ev

Joi 20 decembrie, la Cinematograful Capitol din Onești, a avut loc un eveniment deosebit: prima Gală a învățământului oneștean. La inițiativa Primarului Laurențiu Neghină s-a aprobat acest proiect de hotărâre care permite premierea olimpicilor din Onești, dar și a cadrelor didactice care au pregătit elevii cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare la faza națională, în anul școlar 2011-2012.
Voință și dorință
Deși o parte din consilierii locali au încercat, într-o recentă ședință de Consiliu Local, boicotarea acestui proiect, datorită primarului Laurențiu Neghină și a altor 10 consilieri, inițiativa a reușit să devină realitate, astfel Oneștiul reușind premiera de a recunoaște într-un cadru festiv meritele elevilor și profesorilor din școlile oneștene.
„Este întradevăr un eveniment în premieră, ideea este mai veche, dar acum grație domnului inspector Ganea Emil am reușit s-o punem în practică. Anul acesta a fost un eveniment făcut mai în pripă însă, pentru anul viitor, sper ca noi să fim mai generoși, iar elevii și profesorii mai buni și mai mulți”, a declarat, primarul Oneștiului, Victor Laurențiu Neghină.

02.ev

Elevi și profesori premiați la Gala învățământului oneștean
În prezența inspectorului Ganea Emil și a primarului Laurențiu Neghină a avut loc decernarea premiilor de excelență în învățământul oneștean.
Elevii care au primit diplome de excelență, dar și premii în bani, la Gala învățământului oneștean, au fost recompensați pentru rezultatele deosebite obținute la olimpiadele și concursurile școlare în faza națională 2011-2012. Aceștia au fost: Măgureanu Horia, Bleahu Andrei Ioan, Lucaciu Magda, Ciobanu Andreea, Marin Bianca Maria, Chenciu Ionuț, Dăscălescu Mihai, Brumă Mara, Huzum Laura, Coșa Diana, Agafiței Maria, Potârniche Petronela, Zaharia Maria, Uglea Cristopher, Ganea Diana, Basoc Adriana și Marcu Diana.
Profesorii care au coordonat elevii la aceste concursuri au fost și ei nominalizați pentru premii: Sorta Valentin, Sburlan Duța, Cautiș Petrică, Tutunea Marian, Cîrlan Maria-Magdalena, Mitrofan Cristina, Șorgot Virgil, Nemeș Mărioara, Pandelaș Mihaela, Vrânceanu Adina, Ciochină Victor, Grosu Monica, Comănescu Doina, Orândaru Maria, Basoc Lenuța, Aivănesei Cristina, Bârgăoanu Otilia, Țuțuianu Dan și Iancu Carmen.
Alături de aceștia, pe scenă au mai fost prezenți, pentru a primi diplome de merit, elevii și profesorii care au adus școlilor din care fac parte, diplome de participare la olimpiadele și concursurile naționale, aceștia fiind menționați și aplaudați deopotrivă.
Muzică, dans și colinde într-un spectacol de gală
În deschiderea galei, Corul ONESTIN, condus de preotul Adrian Țopa, a încântat publicul prezent cu o serie de colinde într-o interpretare de excepție, după care Cătălina Neghină a făcut trecerea la spectacolul oferit de elevii din școli și licee cu două melodii specifice perioadei de sărbători. Și, pentru că o asemenea gală avea nevoie de un spectacol pe măsură, pe scenă, sub prezentarea plină de dezinvoltură a talentatei Miruna Oprea, au urmat momente de dans, muzică, monolog și îndemânare prin care elevii talentați au reușit să convingă, încă o dată dacă mai era nevoie, că Oneștiul are o frumoasă pepinieră de talente.
În final, ca semn de mulțumire pentru inițiativa pe care a avut-o, primarul Laurențiu Neghină a primit și el, din partea inspectorului Ganea Emil, o diplomă de excelență și felicitările bine meritate, cu toții sperând ca sărbătorile ce vin să ne facă mai buni, mai înțelegători și, mai ales, mai aproape unnii de alţii.
***
NOTE
1.Tabel nominal cu elevii premiaţi la olimpiadele / concursurile şcolare finanţate de MECTS, faza naţională, 2011 – 2012

Nr. crt. Numele şi prenumele elevului Clasa Profesorul  coordonator Premiul obţinut Olimpiada / concursul
1 Ganea Diana – Elena a VI-a Comănescu Doina Premiu  special Olimpiada naţională  de limba română
a VI-a Comănescu DoinaOrîndaru Maria Premiu  special Concursul  na’ional interdisciplinar  de limba română şi matematică  „± Poezie”, Focşani
2 Basoc Adriana – Cristina a VII-a Basoc Lenuţa Premiu  special Concursul naţional de fizică „Evrika”
Iancu Gabi Premiu  special Concursul naţional de chimie „Raluca Ripan”
3 Resmeriţă Larisa a VIII-a Sbârcea Gheorghe Premiu  special Olimpiada naţională de geografie
4 Marcu Diana a VIII-a Aivănesei Cristina Premiu  special Concursul naţional de limba română „Ionel Teodoreanu” Iaşi

2. Programul artistic de la „Gala învăţământului oneştean” [fişier ataşat]
Realizatori program:
PROF. CAUTIŞ PAULA,  consilier educativ, ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ONEŞTI
PROF. STICLARU DANA,  consilier educativ, COLEGIUL NŢIONAL “DIMITRIE CANTEMIR ”ONEŞTI
PROF. JUPENSCHI CONSTANTIN,  consilier educativ, COLEGIUL NŢIONAL “GRIGORE MOISIL”